Bestrijding - wat doet de gemeente?

Herman Poldervaart, gemeente Westvoorne: "Wij werken al jaren actief aan de bestrijding van de Japanse duizendknoop. We gaan regelmatig op pad om de Japanse duizendknoop te maaien. Het maaisel brengen we – gescheiden van het andere groenafval – naar een perscontainer. Daar wordt het verbrand."

"Kleinere planten die verder uit elkaar staan, plukken we. We proberen zoveel mogelijk om ook de wortel eruit te trekken, hiermee put je de plant uit. Zo proberen we de groei te beheersen en te voorkomen dat de plant groter wordt en zich verder verspreidt. Dit blijven we doen tot er een methode gevonden is om hem definitief te bestrijden. De stengel van de Japanse duizendknoop bestaat uit meerdere delen. Elk deel kan uitgroeien tot een nieuwe plant. Het is daarom erg belangrijk om de resten zorgvuldig af te voeren."

Japanse duizendknoop
voor en na

Zo ziet de Japanse duizenknoop eruit in een veld waar (nog) niet gericht wordt gewerkt aan de bestrijding. Sommige planten zijn meer dan twee meter hoog.

VOOR

Op de foto rechts is een veld te zien waar we gericht werken aan bestrijding. Dat werkt! Je bent er nooit helemaal zeker van dat de plant helemaal verdwenen is, het blijft opletten.NA