Huisstijl

Om onze herkenbaarheid te vergroten maken we in alle communicatiemiddelen gebruik van onze huisstijl. Zo kan een inwoner in één oogopslag zien dat de informatie afkomstig is van onze organisatie. Een huisstijl ontstaat doordat de combinatie van woord, beeld en kleur consequent wordt toegepast en uitgedragen. Bijvoorbeeld op gebouwen, briefpapier, facturen, auto’s, bedrijfskleding etc.


Onze huisstijl bestaat uit het logo en een aantal stijlelementen. De belangrijkste stijlelementen (logo, kleuren, lettertype) vind je terug op deze pagina. Meer weten? Check het huisstijlhandboek voor alle richtlijnen en voorbeelden. Of loop binnen bij team communicatie, wij denken graag mee! 


Zoek je een foto? Lees de pagina 'Beeldmateriaal en copyrights'.

Logo

Het logo van Westvoorne bestaat uit twee delen:

  • het beeldmerk met het wapen
  • het woordmerk met de naam in twee woorden naast elkaar.

Ben je op zoek naar het logo? Neem contact op met team communicatie. Afhankelijk van waar je het logo voor wilt gebruiken, ontvang je van ons het juiste bestand.

Kleurgebruik

De hoofdkleuren rood en groen gebruiken we voor het buitenmeubilair. Voor drukwerk gebruiken we meestal de extra kleuren, al dan niet in combinatie met hoofdkleur rood.


Huisstijlkleuren

Wil je iets ontwerpen in de huisstijl? Laat het ons weten! Hieronder staan de huisstijlkleuren van de gemeente voor digitaal gebruik. Links de twee hoofdkleuren, rechts de ondersteunende kleuren. De RGB-codes kun je invoeren in bijv. Word en PowerPoint.

Lettertype

Arial is ons huisstijl lettertype voor alle documenten, zoals brieven, rapporten en presentaties. Koppen geven we weer in vet.